Over mij

Hi, ik ben Hester

Ik ben vrolijk en creatief, getrouwd met Hugo en trotse moeder van twee lieve meiden. En zij kunnen het beamen: ik ben altijd en overal in de weer om grote én kleine momenten vast te leggen met mijn camera.

Al mijn hele leven word ik omringd door foto’s. Mijn vader droeg zijn camera altijd bij zich en mijn moeder maakte de mooiste albums van de foto’s die hij schoot. Op jonge leeftijd kreeg ik al mijn eigen fotocamera: een analoge Minolta. Mijn eerste foto’s drukte ik dus zelf af in een donkere kamer en nog steeds werk ik voornamelijk manueel, waardoor ik mezelf dwing kritisch na te denken over diafragma en sluitertijd. Sinds die eerste camera is fotografie altijd in mijn leven geweest. Mijn omgeving keek er dan ook niet van op dat ik in 2017 de stap heb genomen om het onderwijs te verlaten en mij volledig te richten op fotografie.

Toch heb ik het onderwijs niet helemaal de rug toegekeerd. Ieder jaar ruim ik tijd in voor schoolfotografie. Zo blijf ik zijdelings betrokken bij het Nederlandse basisonderwijs en doe ik veel ervaring op in het maken van portretten. Ik ben overigens altijd bezig mijn kennis te verrijken en vind het heerlijk om mezelf nieuwe dingen aan te leren. Ik volg veel collega-fotografen op Instagram: niet om iemand te imiteren, maar om ideeën op te doen waaraan ik vervolgens mijn eigen draai geef. Ook vind ik het heerlijk om met andere fotografen te sparren en te brainstormen. 

Waar ik verder blij van word? Reizen binnen en buiten Nederland, lezen, cappuccino’s of wijntjes drinken met vriendinnen… en natuurlijk zoveel mogelijk foto’s, fotoboeken en bullet journals maken. Turning moments into memories: dat blijft namelijk ook privé mijn motto!

Wedding photographer London
Wedding photographer London
Moments By Hester in London

Londen

Mijn Stad

Wie mij een beetje kent, weet dat Londen mijn lievelingsstad is. Al jaren probeer ik een aantal keer per jaar naar Londen te gaan. Met mijn gezin of met vriendinnen, maar ook werk gerelateerd. In 2019 volgde ik een driedaagse cursus Wedding Photography op het Engelse platteland net buiten Londen and I absolutely loved it. 

Mijn droom

Mijn droom is natuurlijk om jaarlijks een aantal fotoshoots te hebben in Londen, te gek lijkt me dat. En ik organiseer het ook zelf, zoals met mede fotografe & dutchie living in London Hedwig. Mooie nieuwe plekjes vinden en vastleggen op de gevoelige plaat, heerlijk vind ik dat!

Hester van der Velde

Mijn missie

Het is mijn missie om via mijn camera jou een verhaal te vertellen in beelden.