Blog

Kippenvel in Cappadocië

Wow! Ik geloof niet dat ik ooit een indrukwekkender beeld gezien heb dan de meer dan honderdvijftig zachtgekleurde luchtballonnen tijdens een zonsopkomst in Cappadocië. Afgelopen voorjaar maakte ik een reis naar het bijzondere hart van Turkije om mijn twee grote liefdes te combineren: nieuwe plekken ontdekken én bruidsparen vastleggen op de mooiste locaties. Destination weddings vastleggen is mijn zakelijke droom.

De Portfolio Bootcamp in Cappadocië stond al meer dan twee jaar op mijn verlanglijstje en afgelopen april was het eindelijk zo ver! Met tien andere fotografen en twee weddingplanners arriveerde ik op het piepkleine vliegveld Kayseri, middenin Turkije. Het professionele team van Portfolio Bootcamp was hier eerder al gearriveerd om alles perfect voor ons voor te bereiden.

Na het kennismakingsdiner stonden ons drie bomvolle dagen te wachten vol waardevolle theorielessen, uitwisseling van internationale ervaringen, informele ontmoetingen en natuurlijk de diverse fotoshoots op uiteenlopende locaties met steeds wisselende modellen in onder meer de mooiste trouwkleding van Keep Its Find Bridal en Covers. Hoewel ik me had voorbereid op zomerse dagen en vastberaden was alvast een lekker kleurtje op te doen, werden we de volgende ochtend wakker in een witte wereld! De temperatuur daalde tijdens ons verblijf zelfs naar twee graden, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook niet toen we bizar vroeg op moesten staan voor een fotoshoot tussen de luchtballonnen.

We werkten deze dagen met wisselende bruidsparen, die ook in het echt een koppel zijn en leerden allerlei trucs om hen zo mooi en liefdevol mogelijk vast te leggen. We fotografeerden in een grot gelegen in een prachtig glooiend landschap en in een vallei bij zonsondergang. We fotografeerden bij zonsopkomst hoog in de bergen tussen de ballonnen en later op een dakterras. We fotografeerden in een groene oase en tussen bergen en rotsen. Steeds opnieuw had weddingplanner Nailia van Best Day Ever Events de locaties volgens de zorgvuldig samengestelde moodboards fantastisch aangekleed. Op een dakterras richtte zij een Turkse setting in vol kussens en mooi gedekte tafels met thee en vijgen. Dit bohemian thema werd doorgevoerd tot en met de kleuren van het bruidsboeket. Een feest om te fotograferen! 

Doordat we met fotografen van over de hele wereld samenwerkten, heb ik tijdens deze trip veel verschillende mensen leren kennen. Ieder van hen heeft nieuwe tips en contactpersonen: heel fijn om mee te nemen in je eigen loopbaan. We hebben geleerd om onder stress te werken. Ook al waren de shoots goed voorbereid: een zonsondergang wacht niet en je wilt allemaal het perfecte plaatje op het juiste moment schieten, maar elkaar ook de ruimte gunnen. Ook hielp het mij dat ik nu eens een vliegreis heb gemaakt met al mijn fotografiespullen. Ik volgde eerder al een meerdaagse fotografiecursus in Engeland, maar reisde toen met de auto en dat is toch anders. Zou ik niets vergeten? Heb ik constant voldoende volle batterijen en lege fotokaartjes bij me? Kan ik al mijn benodigde spullen praktisch inpakken zodat ik steeds alles bij me heb en niet tijdens een shoot hoef terug te rennen naar mijn tas? Lukt het om alles goed te verpakken in mijn handbagage en kan ik dat dragen? Ook wat dat betreft is deze Portfolio Bootcamp zeer leerzaam geweest. Ik bleek niets te zijn vergeten, maar ook geen overtollige bagage met me mee te slepen. Goed om te weten en een hele geruststelling! 

Omdat we op de laatste dag geen programma meer hadden maar nog wel een beetje tijd voordat we terug naar Nederland zouden vliegen, besloten we met een paar mensen van de groep om zelf ook een ballonvlucht te maken. Een unieke kans natuurlijk op deze prachtige locatie – al moest ik wel even slikken vanwege mijn hoogtevrees. Heel vroeg in de ochtend in het busje onderweg naar de startlocatie zag ik echter weer al die ballonnen. Ik voelde de spanning en proefde het avontuur. Natuurlijk ging ik mee in die ballon! En daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Wát een onvergetelijke ervaring. Een perfecte afsluiting van deze workation in Cappadocië. 

Nu resten mij de vele foto’s, die ik ga gebruiken om mijn portfolio te vullen en zo aanstaande bruidsparen te laten zien wat ik als trouwfotograaf in huis heb. Tijdens het selecteren en nabewerken komen allerlei verhalen en indrukken weer bovendrijven. Wat was het een feest om dit te mogen meemaken en wat heerlijk is het om alle details tijdens die liefdevolle momenten in een mensenleven in je op te zuigen. Ik geniet van alles en van iedere seconde: van de kleding van het bruidspaar en hun eerste blik op elkaar, tot de bloemdecoraties rond het altaar en de prachtige tafelschikkingen. En dan mijmer ik over al die locaties waar ik nog eens een destination wedding hoop te gaan shooten. Portugal? Engeland? Italië? Ibiza? Zuid-Frankrijk? Als het er zonnig en warm of in ieder geval boordevol liefde is, ga ik bijzonder graag mee! I’m just a phonecall away… 

Trouw jij binnenkort in binnen- of buitenland en ben je op zoek naar een fotograaf die dat onvergetelijke moment voor jou wil vastleggen? Neem dan contact met mij op! Klik hier voor de mogelijkheden en hier voor een overzicht van mijn trouwfoto’s.