Blog

Personal branding shoot in Londen

Begin mei heb ik het genoegen gehad om samen met Katoesjka naar Londen te gaan voor een personal branding shoot. Katoesjka heeft haar eigen reisbureau en heeft vaak gave vakanties geboekt voor mij en mijn familie. Daarnaast wonen we toevallig ook in dezelfde stad en kenden we elkaar dus al, wat deze trip nog specialer maakte!

We vlogen op een dinsdagochtend vanuit het regenachtige Schiphol naar Londen, waar het volgens de voorspelling ook zou regenen… We waren al druk bezig met back-up plannen maken voor de shoot, toen we bij het landen werden begroet met een stralend zonnetje, jeej! Katoesjka had een prachtig hotel voor ons geregeld dat ze al kende vanuit haar vakgebied, namelijk Hotel Vintry and Mercer. Voordat we begonnen met de shoot hebben we nog even genoten van een heerlijke lunch op het dakterras van het hotel met een indrukwekkend uitzicht over Londen.

Na de lunch gingen we met de metro naar Notting Hill. Een prachtige plek om te starten met de shoot, met al zijn fotogenieke straten en kleurrijke huisjes.

Rond een uurtje of vier begon het toch een klein beetje te spetteren, maar dit hebben we goed kunnen oplossen door een typische Engelse paraplu te halen, die ook erg fotogeniek is. Samen met de paraplu hadden we een echt ‘singing in the rain’ momentje, wat supertof was en perfect liet zien dat er onder alle weersomstandigheden iets moois van te maken is.

Nadat we bij verschillende plekken in Notting Hill foto’s hadden gemaakt, en Katoesjka tussendoor ook een kleding wissel had gedaan, pakten we de metro naar de Big Ben, ook een prachtige en iconische locatie. We hebben wat goede shots gemaakt, maar zijn ook snel weer doorgegaan aangezien het vrij druk was door alle toeristen en het nu echt bleef regenen. Het was inmiddels al rond zes uur, tijd om te eten dus. We besloten om dit samen te gaan doen en ontzettend toevallig bleek dat we allebei hetzelfde favoriete restaurantje hadden in Londen, namelijk Dishoom, een echte aanrader!

De volgende dag begonnen we al vroeg om zo het meeste eruit te halen. Katoesjka had vandaag weer een andere stijl outfit aan dan gisteren, om zo diversiteit te creëren voor op haar feed, iets dat ik als fotograaf ook altijd adviseer. We begonnen de dag met wat shots in de bijzondere kelder van het hotel, waar namelijk een boekenkast stond met allemaal oude koffers. Dit paste natuurlijk perfect bij de personal branding shoot van Katoesjka als reisadviseur. Ik had mijn flits meegenomen, dus die kwam goed van pas en we hebben een paar supertoffe foto’s gemaakt.

Als afsluiter zijn we naar de Tower Bridge gelopen en toen we het laatste beeld geschoten hadden, zijn we heerlijk in het zonnetje gaan zitten met een cappuccino. Al met al hebben we een zeer geslaagde shoot gehad, met een enorme diversiteit aan prachtige foto’s en pret samen. Zoals Katoesjka dat zo mooi verwoordde op haar Instagram “Het was een avontuur vol prachtige herinneringen en adembenemende momenten. Van eindeloos rondlopen door de straten tot het vastleggen van de betoverende schoonheid van Notting Hill, en van dansen tussen regenbuien en zonnestralen op de Tower Bridge tot het delen van lachbuien met Hester. Deze reis was een perfecte mix van zakelijke en persoonlijke foto’s, waarbij ik de schoonheid van mijn geliefde stad Londen kon laten vastleggen.”

Ik geniet ontzettend van het fotograferen van zelfstandige ondernemers, die ook graag hun liefde voor Londen of een andere stad in combinatie met hun werk zouden willen vastleggen op een leuke en relaxte manier. Ik heb zelf erg genoten van deze personal branding shoot en hoop dit nog vaker te mogen doen in Londen en mooie andere buitenlandse steden!